8. elokuuta 2011

inspired by supernatural

Taas tulee tällänen pelleilypläjäys. Demonit & Enkelit.

Photobucket

Photobucket

Demonit olivat mm. Homeroksen mukaan jumaluusolentoja, jotka olivat ihmisten kaksoisolentoja tai suojelushenkiä. Sokrates kertoi, että hänellä oli oma daimonion, joka antoi hänelle neuvoja. Myöhemmin demoneista tuli alempien jumalolentojen yleisnimitys. Antiikin lopulla demonilla tarkoitettiin riivaajaa ja pahoja henkiä. Kristityt kehittivät demonin tilalle oman suojelusolennon, enkelin, antaen alkuperäiselle negatiivisen kuvan. (lähde Wikipedia) Demonin on sanottu myös olevan langennut enkeli.

Photobucket

Photobucket

Enkeli on Raamatussa ja Koraanissa Jumalan tahdon ilmoittajana toimiva taivaallinen henkiolento. Enkelit toimivat joko Jumalan sanansaattajina tai taivaallisena hoviväkenä tai sotajoukkona. Raamatun mukaan enkelit ovat luotuja olentoja eli he eivät ole olleet eivätkä tule olemaan ihmisiä. Kaikki  enkelit luotiin alunperin pyhiksi ja hyviksi, mutta osa enkeleistä lankesi ja kapinoi Jumalaa vastaan. Tunnetuin langennut enkeli tunnetaan nimellä Lucifer.

Photobucket

Photobucket

-Jenni-

3 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Haha vähä pelottavat noi sun mustat demonisilmät. :D Mut kiva varsinkin toi enkelisilmämeikki, sopis hyvin jonnekin iltarientoihin. :)

Jenni kirjoitti...

haha:D joo mulle iski joku photoshop-vimma ja innostuin "vähän" muokkaamaan :P

Anonyymi kirjoitti...

toi enkelimeikki on tosi kivan näkönen! =)