26. toukokuuta 2011

Hyvä, Hyvempi, Hyvinkää

Mun on pakko ylistää Hyvinkäätä maasta taivaaseen! En tiedä johtuuko tämä yhtäkkinen rakkaus entistä kotipaikkakuntaani kohtaan siitä, että mulla on ollut ikävä tänne vai siitä, että huomaan yhtäkkiä mitä kaikkia hienouksia Oulusta puuttuu. Joka tapauksessa voisin aloittaa kertomukseni alusta, eli tästä aamusta:

Heräsin varhain ja huomasin ilokseni auringon tulvivan sisään verhojen raosta. Pähkäilin hetkisen aamumurojani syöden lähteäkö rannalle vai ei? Päätin kuitenkin olla lähtemättä, sillä koivun oksat liikehtivät siihen malliin että saattaisi olla kylmä ja kova tuuli aurinkoisesta ilmasta huolimatta. Lisäksi en tahtonut pahentaa flunssaani entisestään, joka hiljalleen alkaa käydä sietämättömäksi. Katselin siis pari jaksoa Housea ja facebookkailin, kunnes tylsistyin ja päätin lähteä kaupungille metsästämään uusinta Cosmopolitan-lehteä.

Lähdinpä siis liikkeelle ja mihin törmäänkään heti ensimmäisenä katua pitkin kävellessäni? Vanhaan papparaiseen joka hymyssäsuin on lähtenyt ulkoiluttamaan rollaattoriaan. Papparainen nostaa kätensä pystyyn ja huikkaa:" Hyvää kesää!" Kasvoilleni nousee väkisinkin hymy: " Kiitos, sitä samaa teille". Papparainen pysähtyy ja alkaa juttelemaan säästä, kuinka on niin ihanan aurinkoista, mutta silti tuuli on kylmä. Kerron, että olen tullut viikko sitten Oulusta, jossa on paljon tuulisempaa joten en valita. Papparainen kiinnostuu ja kysyy:" Oletkos sitten alkujasi Hyvinkäältä?" Kerron hänelle, että olen, jolloin papparainen levittää käsiään ja hihkaisee:" Tervetuloa kotiin!" Tulee väkisinkin hyvä mieli, tämä tuntematon ihana pieni ruttuinen mies toivottaa minut tervetulleeksi kuin tuhlaaja pojan. Kerron hänelle vielä, että olen lähtenyt Ouluun yliopistoon opiskelemaan. Papparainen kuulee kuitenkin väärin ja toteaa minua kätellen:" Onneksi olkoon! Se on hieno saavutus päästä ylioppilaaksi! Kanna sitä lakkia ylpeydellä! Mihinkäs meinasit jatkaa?" En viitsi enää korjata ja kiitän häntä onnitteluista ja kerron, että ajattelin yliopistoon jatkaa, niinkuin minä teenkin.. sitten syksyllä :)

Photobucket

Toinen asia mikä minua piristi kaupungilla vieraillessani oli Seppälän "Ota kolme, maksa kaksi"-tarjous, joka oli voimassa vain tämän päivän. Mikä tuuri, että lähdin Seppälään juuri tänään! Ostan siis "turbaani-hatun", kynsilakan ja sen Cosmopolitan-lehden (jonka btw saa halvemmalla Seppälästä!)

Photobucket

Kolmas asia joka nostatti huomattavasti Hyvinkään osakkeita oli se, että näin vastaantulevan miehen kantavan pikkuruista pussia, jossa luki teksti:" Punnitse & Säästä". Olisin voinut hihkua riemusta! Juuri tuota kauppaa kaipasinkin Oulusta ja nyt se on rantautunut Hyvinkäällekin! ( tai en tiedä koska se on tänne tullut, mutta ei sitä ainakaan kaksi vuotta sitten ollut) Ostan siis pähkinöitä ja kuivattuja kiivejä.


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ja vielä viimeinen asia, mikä Hyvinkäällä on ehdottomasti paremmin kuin Oulussa, nimittäin kirjasto! Täällä säästyy rahaa kun ei tarvitse vuokrata filmejä videovuokraamoista, kun Hyvinkään kirjastolla on niin laaja ja monipuolinen leffavalikoima. En ole ikinä edes nähnyt Oulussa elokuvahyllyä, joten tuskin sitä on edes olemassa. 

Photobucket

Photobucket

Joten lauletaan Hoosiannaata Hyvinkäälle ja nautitaan tästä päivästä yhtäpaljon kuin se rollaattorin kanssa huristeleva papparainen!

Hyvää kesää kaikille!

<3:llä Jenni

5 kommenttia:

Rania kirjoitti...

Oi miten kaunis teksti! <3 On mullakin HYVIN iKÄvÄ HYVINKÄÄTÄ ;)

Anonyymi kirjoitti...

Stockkaa vastapäätä on ollu Punnitse ja säästä vaikka kuinka kauan ;) Oulussa siis. Kivaa lukea sun kuulumisia. Millonhan se Nooraki perustais blogin...

T. Stalkkeri-Suvi

Anonyymi kirjoitti...

Ps. Ois voinu lukea kunnolla ennenku änkee tänne pätemään :P

Pps. Oon kade rantakeleistä! Tänne jäätyy.

Anonyymi kirjoitti...

Unohtu sanoa että hyvää kesää sullekki :D spämmään sua nyt oikein urakalla!

Jenni kirjoitti...

:D:D Joo hyvää kesää vaan! Eikä täälläkään tällähetkellä mitkään rantakelit oo :(