5. kesäkuuta 2011

Sunnuntain messu junassa

Jotta tää mun blogi ei nyt täysin vaipuis kaamokseen ja masennukseen ja synkkyyteen, niin kirjotellaanpa vaihteeksi välillä vähän iloisemmalla asenteella.

Sunnuntait on päiviä, jotka Jumala on nimittänyt lepopäiviksi. Olin siis melko ihmeissäni kun junaan mennessäni (joo, matkustin jälleen VR:llä) nuori, ihan söötti poika tuli luokseni, ojensi käteeni vihkon ja sanoi: "Herran sana, ole hyvä." Siis, eikö näiden tyyppien pitäis olla jossakin kotona kuorsaamassa sunnuntain kunniaksi?  No jokatapauksessa, avasin lehtisen ja silmäilin sitä. Pääasiassa sinne oli painettu tekstiä siitä, millainen on Jumalan silmissä hyvä ihminen. Taivas oli lehtisen mukaan kielletty miehimyksiltä (homot, lesbot), varkailta, pilkkaajilta, avionrikkojilta ja epäjumalanalvelijoilta.. just.

Tässä ei ollut kuitenkaan ollut vielä kaikki. Poika joka oli antanut minulle lehtisen alkoi jutella erään miehen kanssa penkkirivin päässä minusta. Hän sanoi ihmisten pelkäävän kontakteja toisten ihmisten kanssa. Hän myös kertoi juttua eräästä miehestä, joka oli avoimesti mediassa kieltänyt homoseksuaalit ja näytti kunnioittavan tätä miestä suuresti. Seuraavaksi hän rupesi puhumaan siitä, kuinka naispappeus tuottaa homoja ja lesboja tähän maailmaan. Tässä vaiheessa mies havahtui ja kysyi paasaajalta:" Ai miten niin?" Mies ei osannut perustella väitettään muulla kuin:" Se on Jumalan sana, se on painettu raamattuun"

Photobucket

Toinen mies ei tyytynyt vastaukseen, vaan kysyi paasaajalta mistä tämä voi tietää raamatun olevan totta, mitä jos sen on kirjoittanut vain joku hullu?

Photobucket

Tässä vaiheessa kolmannen penkkirivin takaa hyppäsi esiin toinen "hihhuli" ja sanoi: " Sellainen olento jolla on häpy joka vuotaa verta ei voi olla kirkossa". Tässä vaiheessa meinasin purskahtaa nauruun, just niin. Naisethan onkin niitä saastaisia. 


Photobucket

Katottiin just eilen Sampan kanssa elokuva: Naisen kivitys, siinä taas huomasi kuinka aivotonta kansaa sellaset ihmiset on jotka noudattaa jotakin 2000 vuotta vanhaa lakia. huhheijjaa.

Photobucket

Onneksi siis itse olen sitä mieltä, että ei ole väliä millainen ihminen olet (homo, nainen, mies, hetero) niin Jumala rakastaa jokaista yhtä lailla, eikös meille sen takia Jeesuskin annettu?

Photobucket

Olisi ollut mahtavaa kuulla keskustelu loppuun, mutta Jokelaan mentäessä ei junassa tarvitse hirveän kauan istua. Menin siis moikkaamaan vanhaa ystävääni ja hänen kahta suloista tytärtään.

Photobucket

Ihan uskomatonta kuinka aika onkin rientänyt niin nopeasti! Vielä hetki sitten olimme molemmat itsekin lapsia.  

Photobucket

Se on jännä millainen kuilu syntyy väkisinkin (ainakin omalla kohdallani) sellaisten ihmisten välille joilla on lapsia ja sellaisten joilla niitä ei ole. Jutun aiheet pyörivät väistämättäkin lapsissa, joista itse en taas osaa jutella niin paljon (vaikka lastentarhanopettajaksi opiskelenkin). Kuitenkin oli mukavaa nähdä ystävääni pitkästä aikaa ja hänen tyttärensä kyllä hurmasivat minut täysin!

Photobucket

Iltapäivällä lounastettiin Sampan kanssa. Syötiin kesän ensimmäiset varhaisperunat pekonin ja salaatin kera, sekä kyytipojaksi ostettiin Coca-Colaa lasipullossa, kuinka nostalgista!

Nyt ajattelin paneutua tarkemmin tuohon Jumalan valtakunta-lehtiseen ja ehkä huomenna päätän ruveta buddhalaiseksi.

<3:llä Jenni

2 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Noita hihhuleita löytyy junista yllättävän paljon... En tiedä, mistä ne on keksineet ruveta siellä käännyttämään ihmisiä. Ehkä siellä on niin hankala päästä pakoon. :D

Me saatiin kerran Seinäjoella kavereiden kanssa sellaiset sarjakuvalehtiset joltain uskovaiselta. Siinä sarjakuvassa oli poika, joka teki itsemurhan. Lähimmäiset rukoilivat hänen kuolemansa jälkeen, että poika pelastuisi. Heille kuitenkin kerrottiin, että tekonsa vuoksi poika joutuisi ikuiseen kadotukseen ja viimeisessä kuvassa poika putosi helvetin tuleen apua huutaen. Ihan sairasta jakaa tuollaisia ihmisille, varmaan lohduttaa kovasti, jos oikeasti elämässä on sattunut jotain tuollaista...

Ps. Kokis lasipullosta on parasta. ;)

Jenni kirjoitti...

just :DD aika valaiseva sarjakuva :D hahhaha.