3. kesäkuuta 2011

VR-Varastan rahasi

Kuka arvaa missä mä olen taas ollut? Joo oikein! Helsinkissä. Tämän päivän jutun aiheeni ei kuitenkaan ole Suomen pääkaupunki, vaan VR! Kaikkihan tietää, että VR on aika syvältä? Minä en ollut asiaa pannut kovin merkille aikaisemmin, mutta tänään voisin kirota koko junayhtiön syvimpään ja kuumimpaan helvettiin.

Photobucket

Ensinnäkin, miksi junasta ostettuna liput ovat usein kalliimpia? Saako konnarit jotakin tippiä vai mistä se ylimääräinen rahastus johtuu?

Photobucket

VR on usein myös myöhässä, ja ihmisethän tunnetusti vihaavat odottelua. Itse en onneksi joutunut tänään odottelemaan junan saapumista, itseasiassa kaikki meni hyvin kunnes otin Helsingistä junan tikkurilaan.

Photobucket

Otin virheellisesti K-junan, enkä siksi uskaltanut matkustaa Helsingistä Tikkurilaan pummilla, koska K-juna pysähtyy kaikilla merkityksettömilläkin asemilla. Noh, oletin tietenkin että ei se voi kovin paljoa maksaa..en olisi voinut pahemmin erehtyä! 4 euroa!! 4 euroa! Jumankauta, Hyvinkäälle Helsingistä maksaa 4,80 opiskelijalle, mutta koska Tikkurilaan ei saa opiskelija-alennusta jouduin maksamaan jonkun perkeleen seutulipun hinnan?!!! Miksi mä olen joskus kaksi vuotta sitten päässyt Tikkurilasta Helsinkiin parilla eurolla? 

Photobucket

Kaikista huvittavinta tässähän oli se, että K-juna oli menossa Keravalle ja jos olisin Tikkurilan sijaan ilmoittanut päämääräkseni Keravan, olisin saanut lipun 2,50eurolla, missä logiikka?? En enää ikinä ilmoita junassa meneväni Tikkurilaan ja toivon koko sydämestäni että VR menee konkkaan! Tai ainakin, että sen monopoliasema lakkautetaan.

Photobucket

En ilmeisesti ollut ainoa, jolla meni hermot VR:än, nimittäin Tikkurilan asemalla oli humalainen mies, joka yritti kiihkeästi päästä Helsinkiin menevään intercity-junaan, mutta junan ovet eivät auenneet. Mies hermostui ja päätti antaa turpaan junalle, hän löi ja potki junan ikkunoita, vielä silloinkin kun juna lähti liikkeelle ja olin varma että mies putoaa raiteille. Hän ei kuitenkaan pudonnut (juopon tuuria!) ja pian paikalle saapui toinen intercity- juna, mies juoksi sisälle junaan, josta konnari tuli käskemään miehen pois. Yksi junan matkustajista oli ilmeisesti poliisi, sillä hän pidätti miehen. Mies turhautui ja alkoi purkaa raivoaan muihin laiturilla seisoneisiin, yhdelle miehelle hän huusi:" Sä oot läski! Saatanan läski, mä voin sanoo sulle että sä olet ihan vitun läski".. Mitä miehelle sitten kävi? Tarina ei kerro, sillä Samppa saapui asemalle ja nouti minut autollaan Ikeaan.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Onneksi kotimatka taittui autolla, joten ei tarvinnut enää rahoittaa VR:n vittumaisuutta.

<3:llä Jenni

5 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Joo VR on kyllä niin pyllystä... Mua vähän lohduttaa se et nykyään saa sentään opiskelijahinnalla liput, kun reissasin ennen opiskelujakin aika paljon junalla ja aina meni joku 100e pelkkiin matkoihin. Huoh. Mitähän jossain muualla Euroopassa (tai missä vaan) maksaa junaliput, onko ne yhtä kalliita kuin täällä? (Vähän kyllä epäilen...)

Jenni kirjoitti...

Ei oo läheskään yhtä kalliita! Oltiin pari vuotta sitten Italiassa inter-railaamassa ja siellä makso jonkun 8e tavallinen lippu venetsiasta firenzeen ja sillä välillä on kilometrejä kuitenkin aika paljon (verrattuna Hyvinkää-Helsinki, tavallinen lippu 9,8e)

Rania kirjoitti...

En nyt tiedä miten VR toimii, mut tukholman junaliike on "myyty" tukholman kaupungin käsistä yrityksille, joten lippujen hinnat on kasvanu yli 100% alle 10 vuoden aikana ja rahat menee pääliköille ku ne haluu rahaa ja "boonuksia". Varmaan sen takia VR-liput maksaa enemmän junassa! Ne ovat kroisoja! Luulin ennen että lipun hinnat nousee sen mukaan kun enemmän raiteita ja asemia ja linjoja rakennettaan, mutta luin sitten että osa meidän verorahoista menee sihen. Eli lippurahat menee suoraan päälikön lompakkoon.. Jeij!

Anonyymi kirjoitti...

Halvallapa Jenni Italiassa matkustaa jos 8 eurolla kulkee Venetsiasta Firenzeen.
Normaali ykkösluokan lippu maksaa Venetzian Mestrestä Novellan asemalla Firenzeen kuutisenkymppiä ja kakkosluokan lippu reilut 40e.

Lodin ja Milanon välinen lippu (II-luokka) on alle 4e ja matkaa on noin 30km.

Lodi-Bologna-Prato välikin oli jo liira-aikanakin enemmän kuin toi 8e

Jenni kirjoitti...

Joo elikkä olin vuonna 2008 italiassa interreilaamassa ja meillähän oli siis käytössä tämä interrail-kortti, oltiin menty väärään junaan johon tämä matkustuspassi ei ilmeisesti käynyt. Ehkä konnari säälistä sitten veloitti meiltä Venetsia - Firenze väliltä tuon 8e